• 18 Απριλίου, 2021

25η Μαρτίου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Ελικόπτερα, drones και αστυνομικά μπλόκα

 25η Μαρτίου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Ελικόπτερα, drones και αστυνομικά μπλόκα

Η μοναδική παρέλαση φέτος για την 25η Μαρτίου θα είναι η στρατιωτική στο Σύνταγμα, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Οουρανός θα γεμίσει με πολεμικά αεροπλάνα: αμερικανικά F-16, γαλλικά Rafale, ελληνικά F-16 και Mirage. Όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις.

Θα παρελάσουν ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων.

Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον πρώτο και τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους. Μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των τεσσάρων χωρών.

Οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν την παρέλαση και στη συνέχεια θα περιηγηθούν στο ανακαινισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για το self testing: “Άλλη πρόταση καταθέσαμε” – Λουράντος: “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση”

Ακολούθως, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Θα υπάρξει επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερα και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι ομάδες της ΕΚΑΜ καθώς και πεζές περιπολίες. 

Τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι δρακόντεια.

Το πλέγμα των μέτρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, θα έχει ως επίκεντρο την εξέδρα των επισήμων, γύρω από την οποία θα δημιουργηθούν ομόκεντροι κύκλοι από απροσπέλαστα αστυνομικά μπλόκα που θα καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση πολιτών.

Drone και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα «χτενίζουν» από αέρος τις τοποθεσίες της παρέλασης, μεταδίδοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ παρατηρητές θα βρίσκονται και στις ταράτσες των ψηλών κτιρίων. Εκτός από τη φυσική παρουσία των αστυνομικών, υπάρχει και πρόβλεψη για ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας από βαν της Αστυνομίας με απενεργοποιητές κινητών (jammer).

Οι προσκεκλημένοι θα συνοδεύονται, από το πρώτο τους βήμα στην Αθήνα από πάνοπλους αστυνομικούς.

Σε όλα τα σημεία διέλευσης θα πραγματοποιούνται ιδιότυπες «αποστειρώσεις» δρόμων, με στόχο να μην υπάρχουν… δυσάρεστες συναντήσεις, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται και τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν.

Ομάδες περιφρούρησης θα τοποθετηθούν και σε όλους τους τόπους συναντήσεων και εκδηλώσεων στους οποίους θα παραβρεθούν οι επίσημοι συμμετέχοντες.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκονται 30 – 50 άτομα, με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.