Συνάντηση Τσίπρα με Κασσελάκη- Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού- Διατύπωσε την ανησυχία του για την ενότητα- Προτροπή για λειτουργία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

 Συνάντηση Τσίπρα με Κασσελάκη- Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού- Διατύπωσε την ανησυχία του για την ενότητα- Προτροπή για λειτουργία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της ΚΕ αλλά και τις διαρκείς αποχωρήσεις. Όμως, φαίνεται, η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη και κυρίως η κριτική του στο “μαξιλάρι” των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα, έκαναν τον πρώην πρωθυπουργό να αλλάξει τη στάση ουδετερότητας που έχει τηρήσει στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Η συνάντηση » φέρεται να διεξήχθη μετά από πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ στο «μενού» βρέθηκαν όλες οι πολιτικές εξελίξεις.

Όπως έχει αποκαλύψει το libre, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε ζητήσει συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε πως δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν την συνεδρίαση της Κ.Ε (ώστε να μην θεωρηθεί ενδεχομένως “πράσινο φως” για τις όποιες κινήσεις Κασσελάκη). Αποδέχθηκε, όμως, τώρα το από την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα ώστε να μεταφέρει τα δικά του μηνύματα. Δεν είναι τυχαίο πως αυτό έγινε μόλις 24 ώρες μετά την συνάντησή του με τον Γαβριήλ Σακκελαρίδη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινωνούν, καθώς έχουν μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Η πληροφορία αυτή ωστόσο μεταδίδεται από το περιβάλλον του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν έχει γίνει γνωστή άλλη απευθείας επικοινωνία μετά την συνάντηση που είχαν στην Βουλή, αμέσως μετά την νίκη του κ. Κασσελάκη στην εσωκομματική εκλογή.

Σύμφωνα με πηγές του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο στην Οδό Αμαλίας.

  • Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (το βράδυ της Δευτέρας) την οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο υπάρχουν πολλά σενάρια για τον λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε. 

Να σημειωθεί ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία για την ώρα μπορεί να παραμένει στο κόμμα, αλλά πολλοί θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή της, μαζί με την ομάδα των 6+6. Και αυτή είναι μια από τις αγωνίες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έτεινε και χθες χείρα φιλίας στην συνδιεκδικήτρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.