Ουκρανία: Βυθίσαμε ρωσικά αποβατικά σκάφη στην Κριμαία

 Ουκρανία: Βυθίσαμε ρωσικά αποβατικά σκάφη στην Κριμαία

Ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) έπληξαν δύο ρωσικά αποβατικά πλοία στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως κατά τη χθεσινοβραδινή επίθεση χτυπήθηκαν δύο μικρά αποβατικά σκάφη της Ρωσίας. Σε νεότερη ενημέρωση απόψε, έγινε γνωστό πως τα δύο αποβατικά επλήγησαν από τα drone επιφανείας και βυθίστηκαν. Το ένα ήταν κλάσης Akula και το άλλο κλάσης Serna, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα δύο σκάφη κατέληξαν στον βυθό. Το Akula αμέσως και το Serna (ακολούθησε) παρά τις προσπάθειες» που καταβλήθηκαν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα ρωσικά αποβατικά σκάφη ήταν φορτωμένα με τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται το ΑΠΕ, υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη Ρωσία, η οποία το 2014 προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας. Στη Σεβαστούπολη είναι το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ορισμένα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποσυρθεί από τη Σεβαστούπολη λόγω των πρόσφατων επιθέσεων.