Παρασκήνιο: Ο διεμβολισμός του μεσαίου χώρου πίσω από την άγρια κόντρα για τις δηλώσεις Κασσελάκη… “τι δουλειά έχω με εκείνους που σπατάλησαν δισ. του ελληνικού λαού;”

 Παρασκήνιο: Ο διεμβολισμός του μεσαίου χώρου πίσω από την άγρια κόντρα για τις δηλώσεις Κασσελάκη… “τι δουλειά έχω με εκείνους που σπατάλησαν δισ. του ελληνικού λαού;”

Έντονές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το αιχμηρό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη εξηγώντας την απόφασή του να μην παραστεί στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη αλλά και την εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου κάνοντας λόγο «για διαπλοκή αυτών των ετών» για «σπατάλη δις του Ελληνικού λαού» που δεν προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης είπε:

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε»

  • Οι αντιδράσεις προήλθαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στον απόηχο της διπλής παρουσίας του πρωθυπουργού στις δύο εκδηλώσεις (για Γιαννάκου και Σημίτη) οι οποίες ουσιαστικά επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο την επικράτηση στον χώρο του κέντρου στον οποίο στοχεύουν τα κόμματα εξουσίας.

«Να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία» κάλεσε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θυμίζοντας το τρίτο -όπως είπε – αχρείαστο μνημόνιο που υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία και φόρτωσε με χρέη τη χώρα, τονίζοντας ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος, υπάρχει και στα κόμματα.

«Ο κύριος Κασσελάκης δεν ίδρυσε έναν νέο πολιτικό φορέα, το κόμμα προϋπήρχε και τα έργα και οι ημέρες του είναι δυστυχώς ακόμα νωπά στη μνήμη μας» πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ το γάντι σήκωσε και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό».

Η απάντηση Αυγέρη

«Την εικόνα μιας απόλυτα διχασμένης ΝΔ προσπάθησε μάταια να διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» σχολιάζει η Δ. Αυγέρη εκπρόσχπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι όταν ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε «για την κριτική που ασκούσε η ΝΔ στον Κώστα Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα».

«Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό» υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε για ακόμα μια φορά να υποστηρίξει την κυβερνητική επιλογή για στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπερασπιζόμενος τη δήλωση του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής, ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θέτει “τη δική του ατζέντα”».

Καταλήγοντας, η Δ. Αυγέρη υπογραμμίζει ότι «σε όσες εκδηλώσεις για τον “εκσυγχρονισμό” της χώρας και αν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί και προσπαθεί να προστατεύσει από κάθε έλεγχο, δεν προάγει ούτε την πρόοδο ούτε τη σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές αξίες της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου. Άλλωστε όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη“τα παρακολουθούμε όλα”. Το γνωρίζουμε, κ. Μαρινάκη».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Σκληρή ήταν η αντίδραση και της Χαριλάου Τρικούπη με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Θανάση Γκλαβίνα να εγκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας: «Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους» συμπλήρωσε δε: «Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

Το πολυσυλλεκτικό μοντέλο διακυβέρνησης προτάσσει η ΝΔ με στόχο τις μεγάλες αλλαγές που επιχειρεί να υλοποιήσει για να αλλάξει πίστα η χώρα. «Μας ενδιαφέρουν και οι διευρύνσεις και οι συγκλίσεις και είναι πολύ σημαντικό, όταν έρχονται άνθρωποι να συνταχθούν και από άλλους πολιτικούς χώρους» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  • Ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι βγαίνει εκτός κομματικών ορίων στις πολιτικές του επιλογές και το έχει αποδείξει αξιοποιώντας σε υπουργικά και διοικητικά πόστα πρόσωπα που θα προέρχονται από τους κόλπους της ΝΔ αλλά είναι εκφραστές του εκσυγχρονισμού, ενός μοντέλου το οποίου πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η ΝΔ παραμένει πιστή στις ιδέες και τις αξίες της, κάνοντας άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και σε στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους ( ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) τα οποία έχουν προσχωρήσει στο κόμμα και συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.