Ηλιόπουλος για σύλληψη παλαιστίνιου διαδηλωτή: “Πράξη ντροπής για την χώρα”

 Ηλιόπουλος για σύλληψη παλαιστίνιου διαδηλωτή: “Πράξη ντροπής για την χώρα”

Για μια “πράξη ντροπής για τη χώρα και για κάθε δημοκρατικό πολίτη” κάνει λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τη σύλληψη του 22χρονου Παλαιστίνιου διαδηλωτή, επειδή ύψωσε μαζί με την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα. Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία νομική βάση για την σε βάρος του δίωξη, ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησης του τονίζει ότι η “αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί με χουντικής αντίληψης πρακτικές”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Η σύλληψη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή επειδή ύψωσε μαζί με την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία αποτελεί πράξη ντροπής για την χώρα και για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Δεν υπάρχει καμία νομική βάση για την σε βάρους του δίωξη. H επίκληση μάλιστα του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, περί έκθεσης της χώρας, δείχνει το μέγεθος του αυταρχισμού και τα καθαρά πολιτικά κίνητρα της κίνησης. Ταυτόχρονα δείχνει για άλλη μια φορά την νομιμοποίηση από την μεριά της κυβέρνησης ακροδεξιών fake news, στην συγκεκριμένη περίπτωση περί υποστολής της ελληνικής σημαίας.

Η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί με χουντικής αντίληψης πρακτικές.