Γάζα/Αγωνία για 8 Έλληνες: Είναι εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι – Πηγές ΥΠΕΞ: Δώσαμε τα ονόματά τους στις Ισραηλινές Αρχές

 Γάζα/Αγωνία για 8 Έλληνες: Είναι εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι – Πηγές ΥΠΕΞ: Δώσαμε τα ονόματά τους στις Ισραηλινές Αρχές

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA οι πέντε Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι, άγνωστο για πόσες ημέρες σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη τους. Η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται συνεχώς και οι εγκλωβισμένοι Έλληνες φοβούνται για τη ζωή τους ενώ είναι χωρίς φαγητό ενώ δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν καθώς έχει κοπεί το ίντερνετ.

Οι πέντε εγκλωβισμένοι Έλληνες απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους και ζητούν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθούν από την κόλαση της Γάζας.

  • Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των εγκλωβισμένων Ελλήνων στο μοναστήρι στους οκτώ.

Διπλωματικές πηγές ΥΠΕΞ: Τα ονόματα των 8 εγκλωβισμένων έχουν δοθεί στις Ισραηλινές και τις Αιγυπτιακές Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΥΠΕΞ για τον εγκλωβισμό 8 Ελλήνων εντός της Γάζας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας.

«Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι» αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα, ενώ «όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.