Βόλος: Νέο βίντεο σοκ από τον θάνατο του βρέφους

 Βόλος: Νέο βίντεο σοκ από τον θάνατο του βρέφους

Κηδεύτηκε το πρωί της Τρίτης (7/11) στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο του Βόλου το τριών μηνών βρέφος το οποίο το βράδυ του Σαββάτου (4/11) παρασύρθηκε από μηχανή ενώ ήταν στην αγκαλιά του παππού του στην οδό Ιάσονος, στο κέντρο της πόλης. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη παρουσία των γονιών και της γιαγιάς του βρέφους.

«H κόρη μου έφερε το παιδί στην αγκαλιά μου. Μπήκα στο ταξί για με το αγγελούδι μου… Μας το πήρε. Μας κατέστρεψε το σπίτι. Ακούγαμε τη μηχανή από μακριά. Έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Δεν προλάβαμε τίποτα. Να δούμε… τίποτα» είπε συντετριμμένη η γιαγιά του παιδιού μιλώντας στον Alpha.

Συγκλονιστικό νέο βίντεο ντοκουμέντο

Ανακριτής και εισαγγελέας παρέλαβαν σήμερα νέο βιντεοληπτικό υλικό που παρουσιάζει όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο, όπου ένα βρέφος 4 μηνών βρήκε τραγικό θάνατο όταν μια μηχανή παρέσυρε τον παππού που το κρατούσε στην αγκαλιά, στην συμβολή των οδών Ιάσονος με Αντωνοπούλου.

Στο βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους τα gegonota.news, διακρίνεται καθαρά ο 54χρονος παππούς την ώρα που επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο, σε σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση πεζών. Ο παππούς κρατά αγκαλιά το παιδί και στέκεται σχεδόν στην μέση του δρόμου, αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή για να περάσει απέναντι, ενώ τον προσπερνούν αυτοκίνητα και δίκυκλα, καθώς το φανάρι ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο του τροχαίου, είναι πράσινο. Για 10 δευτερόλεπτα μένει ακίνητος στον δρόμο κάνοντας μικρές κινήσεις μπρος-πίσω.

Την ώρα που ο 54χρονος ξεκινάει, πλησιάζει ο 33χρονος με τη μηχανή, κορνάρει και τον χτυπά στην πλάτη με τον καθρέφτη, κάνοντας ελιγμό για να τον αποφύγει. “Ήταν τα μοιραία δέκα δευτερόλεπτα της αναποφασιστικότητας, με τις μικρές κινήσεις μπρός -πίσω και το μωρό στα χέρια. Η μηχανή δεν τον εμβόλισε, αλλά τον χτύπησε από πίσω με τον καθρέφτη. Νωρίτερα, είχε προσπεράσει τον 54χρονο ένας ντελιβεράς. Μόλις τον προσπέρασε, ο παππούς ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου”, ανέφεραν πηγές που εξέτασαν το βίντεο αναλυτικά.

Δείτε το βίντεο (σκληρές εικόνες):

«Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει»

Ο πραγματογνώμονας κ. Μαδιάς υπογράμμισε ότι «ακριβώς στη στιγμή της σύγκρουσης, βλέπουμε ότι κατά την πρώτη επαφή της μοτοσυκλέτας με τον πεζό, εκείνος είναι όρθιος. Ο πεζός παγώνει, έχει ήδη αντιληφθεί την αρχική κατεύθυνση της μηχανής και παγώνει, με το σκεπτικό ότι η μοτοσυκλέτα θα έκανε έναν ελιγμό είτε δεξιά, είτε αριστερά».

«Το πρώτο λάθος του παππού: Πάει από τη δεξιά πλευρά να παραλάβει το μωρό, μέσα από το οδόστρωμα, δηλαδή. Δεν έπρεπε να το κάνει από αυτό το σημείο. Βλέποντας το βίντεο, δεν το χρονομέτρησα αλλά είναι τρία δευτερόλεπτα από τη στιγμή που παραλαμβάνει το μωρό. Ακόμη και αν η μηχανή κινείτο με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας μέσα σε πόλη, των 50 χιλιομέτρων / ώρα, σε 1 δευτερόλεπτο διανύει 14 μέτρα.

Στα 3 δευτερόλεπτα που παίρνει ο παππούς το μωρό, η μοτοσυκλέτα ήταν πίσω στα 45 μέτρα, που σημαίνει ότι η απαιτούμενη απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος, λαμβάνοντας υπόψη τον οποιονδήποτε αιφνιδιασμό, είναι τα 28 μέτρα. Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει. Ή να είχε φρενάρει, ή να είχε κάνει ελιγμό», προσέθεσε.