Υποκλοπές: ‘Ανθρακες ο …θησαυρός για το “πολιτικό πρόσωπο”;

 Υποκλοπές: ‘Ανθρακες ο …θησαυρός για το “πολιτικό πρόσωπο”;

Ορισμένα ΜΜΕ και απ΄ ότι φαίνεται και κόμματα της αντιπολίτευσης ίσως τελικά έπεσαν στην παγίδα σχετικά με το… πολιτικό πρόσωπο που, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, από το τηλέφωνο του εστάλησαν μηνύματα προς τα τηλέφωνα που ήθελε να παγιδεύσει το Predator!

Αρχικώς δεν αναφέρθηκαν ονόματα και διευθύνσεις, ωστόσο κάποιοι το προχώρησαν και έδειξαν πρώην στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως τα πράγματα ίσως είναι εντελώς διαφορετικά και ήδη είχε αποδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις παρακολουθήσεων στο παρελθόν, με γνωστότερη αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη που ένα από τα μολυσμένα sms είχε φτάσει από πολίτη που κατοικεί στους Αμπελόκηπους και ουδεμία σχέση είχε με όλα αυτά.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λοιπόν, στο πόρισμα της για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν σαφέστατη, καθώς αναφέρει ότι δεν γνωρίζουμε ποιος έστειλε τα μηνύματα διότι ο χειριστής του Predator είχε δυνατότητα να στέλνει μηνύματα sms από προπληρωμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο, εμφανίζοντας ως αποστολέα οποιονδήποτε αριθμό ήθελε. Στόχος ήταν να θεωρηθεί έγκυρος ο αποστολέας και το θύμα να πατήσει το link στο μήνυμα – παγίδα.

Η παραπάνω γνώμη της ανεξάρτητης αρχής (ΑΠΔΠΧ) έχει βαρύνουσα σημασία και επί της ουσίας αποδυναμώνει την όποια αποκάλυψη περί εντοπισμού πολιτικού προσώπου που δήθεν μέσω του τηλεφώνου του προσπαθούσε να παγιδεύει στο Predator τα άτομα που ήθελε.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, μάλιστα, παραθέτει και το σχετικό απόσπασμα του πορίσματος: