Σπαρτιάτες: H Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται προς την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών

 Σπαρτιάτες: H Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται προς την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών

Στην ομόφωνη εισήγηση προς την Ολομέλεια της άρσης της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τώρα πλέον το λόγο έχει η Ολομέλεια της Βουλή, η οποία σε επόμενη συνεδρίασή της θα αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών.

Σύμφωνα πληροφορίες και οι 11 βουλευτές πήραν για λίγο τον λόγο (ο Βασίλης Στίγκας δεν παρέστη) στην συνεδρίαση της Επιτροπής) δηλώνοντας ότι επιθυμούν να βρεθούν ενώπιον των δικαστηρίων. Ορισμένοι, δε, τόνισαν ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δίωξή τους, «διότι όλοι γνώριζαν ότι το κόμμα το στηρίζει ο Κασιδιάρης».

Δύο αντιφατικές καταθέσεις του Βασίλη Στίγκα
Θυμίζουμε ότι η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες βασίζεται στις δύο καταθέσεις του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, που όμως έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Κι αυτό διότι στην πρώτη κατάθεση ήταν ακόμη… νωπά τα περί Δον Κορλεόνε και Greek Mafia ενώ οι δύο πλευρές δεν τα είχαν βρει ακόμα.

Μάλιστα, η εισαγγελέας στη δικογραφία φέρεται να εκτιμά ότι υπήρχε ένα σχέδιο ανατροπής του Β. Στίγκα από τη θέση του προέδρου των Σπαρτιατών, την οποία θα λάμβανε ο «έμπιστος» του Κασιδιάρη, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε επισκεφτεί τον Η. Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού.

Συγκεκριμένα, από τον Γενάρη του 2023 ως και τον Αύγουστο του 2023, ο Κασιδιάρης δέχθηκε 4 επισκέψεις στις φυλακές από τον κ. Κατσιβαρδά και άλλες 3 από τον Πέτρο Δημητριάδη. Και οι δύο, πάντως, υπήρξαν δικηγόροι του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, κάτι που αναμένεται να επικαλεστούν και στις καταθέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Αδειλίνη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στέκεται στο διαφορετικό ύφος των καταθέσεων Στίγκα. Η μια είναι πλήρως καταγγελτική απέναντι σε όλα όσα συνέβαιναν στο κόμμα και την επιθετική προσπάθεια να τον… απαλλάξουν από τα καθήκοντά του και η δεύτερη να είναι πιο γενικόλογη χωρίς δηλαδή να θέλει να καταθέσει περαιτέρω στοιχεία που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τη θέση του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη κατάθεση ο τότε πιεσμένος πολιτικά Στίγκας μιλούσε για παρασκηνιακές ζυμώσεις που λάμβαναν χώρα στους Σπαρτιάτες με στόχο τη διεξαγωγή συνεδρίου, όπου θα τον καθαιρούσαν από πρόεδρο του κόμματος!

«Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Αδειλίνη και προσθέτει ότι «θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη».

Πηγή: ethnos.gr