Σίσι: ”Η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα”

 Σίσι: ”Η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα”

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κάλεσε σήμερα όλους να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή μετά τα χθεσινά περιστατικά με την πτώση ντρόουν σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, προειδοποιώντας παράλληλα πως σε περίπτωση επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα».

«Ανεξάρτητα από πού προέρχονται (σσ. οι επιθέσεις) η περιοχή θα μετατραπεί σε ενεργή ωρολογιακή βόμβα που θα επηρεάσει όλους μας», δήλωσε ο Σίσι, μιλώντας σε συνέδριο.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα κοντά στα ισραηλινά σύνορα, τραυματίζοντας έξι άτομα, προέρχονταν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα, ωστόσο ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτές.

Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα, είπε ο Σίσι σε βιομηχανική έκθεση στο Κάιρο.

Τόνισε επίσης πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποκοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς και πως δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.