Η πρώτη αντίδραση Φίλη: Ο Κασσελάκης έχει αναλάβει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

 Η πρώτη αντίδραση Φίλη: Ο Κασσελάκης έχει αναλάβει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή δεν είναι λειτουργία πολυεθνικής, τόνισε ο Νίκος Φίλης οκτώ ώρες μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη. Μιλώντας στο OPEN επεσήμανε ότι “δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή δεν είναι λειτουργία πολυεθνικής”. Παρέπεμψε την απόφαση για τη διαγραφή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» υπογράμμισε.

Εκτίμησε δε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Εξαπολύοντας βέλη προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως η επιλογή του είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους, και ότι ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. «Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα» ανέφερε και έκανε λόγο για εξαπάτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί δεν είπε τις απόψεις του πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

  • «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία ένα κόμμα της αριστεράς οδηγείται σε εκφυλίσμό και διάλυση» είπε ο κ. Φίλης. «Είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ενώ σε επόμενο σημείο είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ» από «εξωπολιτικούς παράγοντες».

Τον κάλεσε, μάλιστα, «να σέβεται το καταστατικό. Δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα καταστατικό που ορίζει πως λειτουργεί το κόμμα». «Το να «απολύει» σαν να είμαστε εταιρεία και αυτός CEO με Twitter δεν είναι λειτουργία του κόμματος» συνέχισε ο κ. Φίλης