Πηγές Βουλής: “Έχει παυθεί οριστικώς” ο υπάλληλος που εξαπάτησε δεκάδες με διαμέρισμα στην Αγ. Παρασκευή

 Πηγές Βουλής: “Έχει παυθεί οριστικώς” ο υπάλληλος που εξαπάτησε δεκάδες με διαμέρισμα στην Αγ. Παρασκευή

Ο υπάλληλος που κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές. Η παύση του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Βουλής αφορά σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη, από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματός του, και που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος «έχει παυθεί από τα καθήκοντά του».

Η παύση του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Βουλής αφορά σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Πώς εξαπατούσε πολίτες ο «μαϊμού» δικηγόρος που είχε εργαστεί και στη Βουλή

Ο 41χρονος ερχόταν σε επαφή με τους υποψήφιους ενοικιαστές του διαμερίσματος 3ου ορόφου στην οδό Λάδωνος, στην Αγία Παρασκευή, στο οποίο κατείχε κυριότητα 100%. Στη συνέχεια κατάφερνε να πάρει χρήματα ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος ακίνητης περιουσίας με σκοπό να το «κλείσουν».

Έπειτα προχωρούσε σε σύνταξη μισθωτηρίου συμφωνητικού κατοικίας και σε σχετική ανάρτηση ενοικίασης στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όταν οι ενοικιαστές είχαν πειστεί ότι όλα προχωρούν σωστά με την ενοικίαση του διαμερίσματος, κατέβαλλαν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει.

Τότε, εκείνος προέβαινε σε λύση της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας και ενημέρωνε τους ενοικιαστές ότι δεν μπορούν να μπουν στο διαμέρισμα, προφασιζόμενος ως δικαιολογία δύο λόγους:

Είτε ότι έχει εκδοθεί διαταγή πλειστηριασμού.
Είτε λόγω του πατέρα του ο οποίος στεκόταν εμπόδιο στην ενοικίαση του διαμερίσματος