Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη:Ειλικρινής ο διάλογος-“Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ τα είπα με πόνο”

 Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη:Ειλικρινής ο διάλογος-“Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ τα είπα με πόνο”

Στη συνάντηση που είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Φίλη δεν υπήρξε κάποια μετωπική σύγκρουση, όπως άλλωστε αναμενόταν. Αντίθετα μετά σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι αναταράξεις που έχουν προκληθεί στην Κουμουνδούρου καταλαγιάζουν.

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ειλικρινή τον διάλογο ενώ ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ότι υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, αλλά μία κοινή στόχευση «που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να καταγραφεί στην κάλπη η λαϊκή αποδοκιμασία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι μία ανοιχτή κουβέντα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι: «Πιστεύουμε στα όργανα, και στο Συνέδριο που έχει αποφασιστεί επί του παρόντος να γίνει τον Νοέμβριο. Το θέμα θα το κουβεντιάσουμε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

  • «Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμω τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας. Τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματός μας. Διότι, όταν χάνουμε στον χώρο της Αριστεράς αυτό δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους. Η πρόθεσή μας είναι να μείνουμε ενωμένοι αλλά θα προκύψει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών».

«Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις όχι τετ α τετ αλλά στα όργανα του κόμματος», είπε μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Φίλης.