Κακοκαιρία Elias/Κολυδάς: Μειούμενη ένταση στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες (δείτε live)

 Κακοκαιρία Elias/Κολυδάς: Μειούμενη ένταση στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες (δείτε live)

Από τα ξημερώματα σημειώνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες συνοδευόμενες με κεραυνούς στην Αττική. Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους, προειδοποιώντας τους για «πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων».

«Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε ακόμη το μήνυμα.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 4 περιπτώσεις στις περιοχές, Παλλήνη, Γέρακα, Μαρούσι και Νέα Πεντέλη για απάντληση υδάτων ενώ διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο Περιστέρι και στο Μαρούσι.

Σε ενημέρωσή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς ανέφερε λίγο μετά τις 6 το πρωί πως τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν «ακόμη για μια ώρα με μειούμενη ένταση».

Η κακοκαιρία ξεκίνησε την επέλασή της από χθες, Δευτέρα, κυρίως στα Καλάβρυτα, το Αίγιο, την Κορινθία και τα Τρίκαλα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

ΔΕΙΤΕ LIVE

Το νέο έκτακτο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.
Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.