Πάνος Λάμπρου κατά Κασσελάκη: “Σαν αφεντικό ανώνυμης εταιρείας ξήλωσε δύο της διεύρυνσης”

 Πάνος Λάμπρου κατά Κασσελάκη: “Σαν αφεντικό ανώνυμης εταιρείας ξήλωσε δύο της διεύρυνσης”

Κοντά στην έξοδο μετά την εκλογή Κασσελάκη φαίνεται πως είναι ο Πάνος Λάμπρου, καθώς θεωρεί ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία», ξηλώνει στελέχη της λεγόμενης διεύρυνσης.

Ο κ. Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook αναρωτιέται γιατί ο νεοεκλεγείς Στέφανος Κασσελάκης αντικατέστησε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον Στέργιο Καλπάκη από εκπρόσωπο Τύπου, στελέχη που δεν προέρχονται από τον παλιό «τρικατάρατο ΣΥΡΙΖΑ», χωρίς, όπως τονίζει, να απευθυνθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

«Να αρχίσει το ξήλωμα και το ξεσκόνισμα, όπως είχε πει, από στελέχη της διεύρυνσης, ούτε εγώ δεν το περίμενα», τονίζει ο κ. Λάμπρου.

Μάλιστα, ο κ. Λάμπρου φαίνεται να ειρωνεύεται τα όσα είπε περί ενότητας ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της νίκης του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου

«Το “ξεσκόνισμα” άρχισε από τη διεύρυνση!

Εντάξει, εγώ και κάμποσοι άλλοι και άλλες, είμαστε “βαρίδια”, για κάποιους “παράσιτα”, σε κάθε περίπτωση “υπονομευτές”. Ο Θεοχαρόπουλος όμως; Ο Καλπάκης; Να σοβαρευτούμε… Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο, εκ της διεύρυνσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Και εκπρόσωπος Τύπου να είναι ο, εκ της διεύρυνσης και αυτός, Στέργιος Καλπάκης. Την απόφαση αυτή την ψήφισαν και οι… γνωστοί και γνωστές “υπονομευτές”.

Μια ημέρα μετά τη νίκη του στις “εσωκομματικές” εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ό,τι θέλει κάνει. Καλά, για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας… Είχε προηγηθεί ο “ενωτικός λόγος”, κάτι περί πρώτου και δεύτερου που είναι πρώτος… Αλλά όπως φώναζαν οι υποστηριχτές του το βράδυ της Κυριακής “Στέφανε άλλαξέ τα όλα”, ο νέος πρόεδρος τα αλλάζει χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να το αποφασίσει κανένας και καμία… Αλλά για να επανέλθω στην αρχική μου σκέψη. Ασφαλώς δεν περίμενα καμία “γενναιοδωρία” στα “παράσιτα” και τα “βαρίδια” ή κάποια στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία. Αλλά να αρχίσει το ξήλωμα και το ξεσκόνισμα, όπως είχε πει, από στελέχη της διεύρυνσης, ούτε εγώ δεν το περίμενα. Να πω κι εγώ αυτό που τώρα τελευταία ακούγεται συχνά. Όχι στο όνομά μου…»