Σομαλία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί μετά από έκρηξη φορτηγού σε φυλάκιο ελέγχου

 Σομαλία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί μετά από έκρηξη φορτηγού σε φυλάκιο ελέγχου

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σομαλία, μετά την έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού στην πόλη Μπελεντουέιν στην κεντρική περιοχή της χώρας. Εκτεταμένες οι ζημιές και στα κοντινά κτήρια.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ πραγματοποιεί συχνά τέτοιου είδους βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα αυτή.

«Μέχρι στιγμής μέτρησα δέκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και πολίτες. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από δώδεκα και ο αριθμός των θυμάτων είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί», είπε στο πρακτορείο Reuters ο αστυνομικός Άχμεντ Άντεν.

Η Μπελεντουέιν βρίσκεται στην περιοχή Χιράν όπου πρόσφατα δόθηκαν μάχες μεταξύ του στρατού και μαχητών της Σεμπάμπ.

Ο Άντεν είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και πέντε αστυνομικοί που πυροβόλησαν το φορτηγό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να το σταματήσουν προτού να πέσει πάνω στο φυλάκιο. Τα κοντινά κτήρια, τα καταστήματα και το φυλάκιο μετατράπηκαν σε έναν σωρό ερειπίων, πρόσθεσε.

Μια γυναίκα, η Χαλιμά Νουρ, που βρισκόταν κοντά στην περιοχή, είπε ότι η ανιψιά της και άλλοι άνθρωποι είχαν πάει σε ένα κοντινό κατάστημα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. «Δεν ξέρω τι να πω, όλα είναι πλέον ερείπια, δεν βρίσκω την ανιψιά μου», είπε η γυναίκα.