Αγαπηδάκη για πλημμύρες στη Θεσσαλία: 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης

 Αγαπηδάκη για πλημμύρες στη Θεσσαλία: 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης

Νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδας, καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, στη Θεσσαλία.

Από την αρχή της πλημμύρας έχουν καταγραφεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης αναπνευστικού, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Αγαπηδάκη στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Προστατευτικά υλικά θα μοιραστούν στους πολίτες

Η κυρία Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά που υπάρχουν στην περιοχή. Κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τις επόμενες δυο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.

Σχετικά με την υδροδότηση, χθες ελήφθησαν 40 νέα δείγματα και δεν υπάρχει στους δήμους καμία μεταβολή με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την καταλληλότητα του νερού, είπε. Σημείωσε ότι από αύριο η ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την ποιότητα και καταλληλότητα του νερού θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Είπε τέλος, ότι έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η μολυσματικότητα των λιμνάζων υδάτων σε όλη την περιοχή.

Έχουν υποβληθεί 6.764 οριστικές αιτήσεις και 3.513 προσωρινές

Παράλληλα όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής λειτουργεί κανονικά και έχουν υποβληθεί 6.764 οριστικές αιτήσεις 3.513 προσωρινές αιτήσεις.

Επίσης αιτήσεις έχουν υποβληθεί για την κάλυψη των οικοσκευών και άλλων αναγκών έως 6.600 ευρώ, για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής υποδομής έως 10.000 ευρώ και για την πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν έως 4.000 ευρώ. Αιτήσεις έχουν υποβληθεί και από όλες τις περιοχές και των πέντε νομών της Θεσσαλίας.