Συνεργάτες του Μπαρίς Μπογιούν οι 6 νεκροί στην Αρτέμιδα

 Συνεργάτες του Μπαρίς Μπογιούν οι 6 νεκροί στην Αρτέμιδα

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, οι έξι νεκροί φέρονται να είναι συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν (Barış Boyun), που εκτελεί «συμβόλαια θανάτου».

Συγκεκριμένα, η τουρκική Milliyet γράφει ότι ο Μπαρίς Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Φημίζεται για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Στις εν λόγω επιθέσεις πυροβολήθηκαν ο Emircan Yılmaz στην Abaza, ο Edip Yalçın στη Γεωργία και ο Halil Ay στη Γαλλία. Ο Gülbey Dilsiz, ο οποίος σκότωσε τον Ay, σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή ενέργεια.

Με βάση το δημοσίευμα, η έρευνα για τους πυροβολισμούς στη Λούτσα συνεχίζεται, ενώ αποκαλύφθηκαν και οι ταυτότητες των 6 θυμάτων, οι οποίοι ήταν όλοι Τούρκοι. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δεκάδες κάλυκες από σφαίρες.

Η ΕΛΑΣ καταβάλλει προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών που διέφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος με αυτοκίνητο.

Πώς έγινε το φονικό ραντεβού των συμμοριών – Στις φυλακές ψάχνει το «κλειδί» η ΕΛΑΣ

Στις φυλακές αναζητά η Αστυνομία το «κλειδί» για την εξιχνίαση ενός εκ των πιο στυγερών εγκλημάτων των τελευταίων ετών, το οποίο σημειώθηκε χθες με θύματα έξι άντρες τουρκικής καταγωγής στην περιοχή της Λούτσας. σημειώνεται ότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για Αλβανούς.

Οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν ήδη κάποιες πληροφορίες που δίνουν μία κατεύθυνση στην έρευνα, καθώς δεν είναι πολλές οι συμμορίες που θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τόσο φονικό «χτύπημα». Ο αριθμός των νεκρών «τρομάζει», καθώς είναι η πιο φονική ένοπλη επίθεση που έχει γίνει ποτέ από το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας.

Έμπειροι παρατηρητές στον τομέα της ασφάλειας σημειώνουν ότι η χθεσινή φονική ενέδρα δείχνει ότι υπάρχουν συμμορίες στην Αθήνα που δεν «υπολογίζουν» την αντίδραση των Αρχών. Σύμφωνα με τις πρώτες -και ίσως επισφαλείς- εκτιμήσεις, η φονική ενέδρα σχετίζεται με ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες (αν και ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα).

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι να υπήρχε «ραντεβού» μεταξύ ποινικών και ξαφνικά η μία από τις δύο ομάδες να αιφνιδίασε την άλλη ανοίγοντας πυρ.

Τουλάχιστον δύο ήταν τα εννιάρια πιστόλια που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ο μόνος από τα θύματα που πρόλαβε για λίγα δευτερόλεπτα να αντιδράσει ήταν ο οδηγός του μπλε Ford. Ωστόσο, οι δράστες τον «γάζωσαν» μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι βρίσκεται σε επιφυλακή το αστυνομικό προσωπικό στα αεροδρόμια και στους συνοριακούς σταθμούς, υπό το φόβο οι δράστες να επιχειρήσουν να φύγουν εκτός Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν ως μέσα διαφυγής ένα αυτοκίνητο μαύρου χρώματος και μία μοτοσικλέτα. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την έρευνα θα αναζητήσει και σήμερα υλικό από κάμερες ασφαλείας, καθώς από αυτόπτες μάρτυρες υπάρχει ήδη «εικόνα» για το πως διέφυγαν οι ένοπλοι.