Πήλιο: Το λιμενικό απεγκλώβισε 209 άτομα – Πλάνα από την επιχείρηση

 Πήλιο: Το λιμενικό απεγκλώβισε 209 άτομα – Πλάνα από την επιχείρηση

Το Λιμενικό Σώμα απεγκλώβισε χθες 209 από το ανατολικό Πήλιο. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω ατόμων, που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν σε περιοχές του ανατολικού Πηλίου, έγινε υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Λιμενικό Σώμα αναφέρει:

«Στην περιοχή συνέδραμαν συνολικά τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ” Ν.Β. 779.

Συγκεκριμένα, από την θαλάσσια περιοχή “ΜΙΚΡΟ”, απεγκλωβίστηκαν 104 άτομα, από το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ”, με τη συνδρομή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΤΑΝΙΑ”, απεγκλωβίστηκαν εβδομήντα δύο (72) άτομα από το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ”, με τη συνδρομή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την θαλάσσια περιοχή “ΧΟΡΤΟ”, απεγκλωβίστηκαν εννέα (09) άτομα από το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ”, με τη συνδρομή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από τις θαλάσσιες περιοχές “ΜΗΛΙΝΑ” και “ΚΑΤΑΝΙΑ” απεγκλωβίστηκαν είκοσι τέσσερα (24) άτομα από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».