Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για Φαρκαδόνα και Λάρισα – Μήνυμα του 112 προειδοποιεί για σφοδρές πλημμύρες

 Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για Φαρκαδόνα και Λάρισα – Μήνυμα του 112 προειδοποιεί για σφοδρές πλημμύρες

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Φαρκαδόνας και της Λάρισας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές.

Στο 1,5 μέτρο έχει ανέλθει η στάθμη στην κοινότητα της Φαρκαδόνας. Παρά τις προσπάθειες κατοίκων και μηχανημάτων οι μεγάλοι όγκοι δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν με αποτέλεσμα να πνίγει το κάτω μέρος της κοινότητας. Έγινε έκκληση από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κοσμά προς τους κατοίκους που διαμένουν κάτω από την πλατεία να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο για να προφυλαχθούν. Οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι είναι δραματικές καθώς το χωριό είναι «πνιγμένο» στα νερά.

Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού Ποταμού στη Λάρισα

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων απηύθυνε έκκληση λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού, για απομάκρυνση όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης, με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή. Το Αγναντερό Καρδίτσας αριθμεί 1.600 μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από το 112 εστάλη σε έξι χωριά στην Καρδίτσα όπου η κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας Daniel είναι δραματική. Το μήνυμα απευθυνόταν σε όσους είναι σε Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα ώστε να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας αλλά και στον Βόλο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία Daniel, με την κατάσταση να είναι τραγική και την επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων να είναι τεράστια.

Οι δυνάμεις επικεντρώνονται σε 9 χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα:

-Παλαμάς, όπου έχει πλημμυρίσει η κεντρική οδός Πλαστήρα, στην Καρδίτσα
-Αστρίτσα στην Καρδίτσα-Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα,
-Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα,
-Ιτέα στην Καρδίτσα,
-Μακρυχώρι στν Καρδίτσα,
-Καλυβάκια στην Καρδίτσα,
-Πεδινό στην Καρδίτσα
-Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα

Σε δάκρυα ξεσπούν οι εγκλωβισμένοι όταν τους σώζουν

Προς το παρόν βρέχει- αν και όχι με την ίδια ένταση με τις δύο προηγούμενες ημέρες- σε όλη την περιοχή οπότε δεν μπορούν να επιχειρήσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτό που περιμένουν, είναι να κοπάσει η ένταση τις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες. Στο μεταξύ όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι σε εξέλιξη οι αεροδιακομιδές, με τα ενάερια μέσα, να έχουν απομακρυνθεί και διασωθεί από Παλαμά, Αγία Τριάδα και Μεταμόρφωση 70 άτομα.