“Είμαστε σε καρέκλες πάνω στον νεροχύτη με δύο παιδιά” – Αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια

 “Είμαστε σε καρέκλες πάνω στον νεροχύτη με δύο παιδιά” – Αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια

Συγκλονίζει η αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια που έκανε μια γυναίκα από χωριό της Καρδίτσας.

Η γυναίκα περιέγραψε ότι η οικογένειά της- ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά- είναι τις τελευταίες ώρες σε καρέκλες, πάνω στον νεροχύτη, καθώς το σπίτι τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας έχει πλημμυρίσει. Το χωριό είναι κοντά στον Παλαμά, όπου σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι έχουν ανέβει στις στέγες σπιτιών για να σωθούν από τα νερά που έχουν μετατρέψει σε λίμνες τους οικισμούς, μετά το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel.

«Το νερό είναι μέχρι τον λαιμό. Έχουμε δύο μικρά παιδιά, 2 και 4 ετών. Πλημμυρίσαμε χθες στις 9 μ.μ., γέμισε το σπίτι», περιέγραψε η Άννα Κερδιτσιώτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν έχουμε ρεύμα, ούτε νερό. Βάλαμε καρέκλες πάνω στον νεροχύτη και είμαστε πάνω. Τόσες ώρες έχουμε κουραστεί, δεν αντέχουμε», συμπλήρωσε η γυναίκα.

«Μας είπαν ότι θα έρθει ελικόπτερο και γύρισε πίσω. Πήραμε την πυροσβεστική και μας είπαν να ανέβουμε στα τραπέζια, γιατί ο δρόμος είναι χαλασμένος», περιέγραψε η κ. Κερδιτσιώτη. Άλλοι κάτοικοι του χωριού, σημείωσε, πήγαν σε σπίτια που βρίσκονται ψηλότερα. «Με τα παιδιά δεν μπορούσαμε να φύγουμε, να το διακινδυνεύσουμε», εξήγησε η γυναίκα.