Κλείνει τον Νοέμβριο το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

 Κλείνει τον Νοέμβριο το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Κλείνει για άλλη μία φορά τον προσεχή Νοέμβριο το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας, καθώς όπως ανακοίνωσε η Fraport Greece που το διαχειρίζεται έχοντας ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση της αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου του Αεροδρομίου, θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση των επιμέρους εργασιών σε αυτό

Συγκεκριμένα και για την περίοδο από 21 Νοεμβρίου 2023 έως και 4 Δεκεμβρίου 2023 & 16 Ιανουαρίου 2024 έως και 29 Ιανουαρίου 2024, θα ανασταλεί η λειτουργία του διαδρόμου. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιόδων, θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Οι εργασίες στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Οι παραπάνω εργασίες – όπως σημειώνει η εταιρία – αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του Αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. «Το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, σύμφωνα με τη Fraport Greece, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του.

«Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Όπως προαναφέρθηκε, σχετίζονται με έργα μεγάλης κλίμακας που θα εκτελέσει η εταιρεία, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση της Fraport Greece.