Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Ζελένσκι: Την ευχαρίστησε για την στήριξη στην Ουκρανία

 Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Ζελένσκι: Την ευχαρίστησε για την στήριξη στην Ουκρανία

Την πρώτη του επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο την Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγο μετά τις 20:00. Η συνάντησή τους είχε διάρκεια 20 λεπτών. Στην δήλωση της η κ. Σακελλαροπούλου, καλωσόρισε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, λέγοντας ότι τον περασμένο Νοέμβριο ταξίδεψε στο Κίεβο αλλά και σε άλλες περιοχές της εμπόλεμης χώρας και είδε με τα μάτια της όπως είπε τις καταστροφικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής. Επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα συνεχίσει σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. Επιπλέον όπως είπε, η Ελλάδα στηρίζει την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για τη στήριξη της Ελλάδας στη δύσκολη στιγμή του πολέμου. Ευχαρίστησε επίσης για τις σημαντικές αποφάσεις που έχει λάβει η χώρα μας. Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις εκπαιδεύσεις των πιλότων αλλά και την στήριξη της Ελλάδας στους Ουκρανούς πολίτες που κατέφυγαν στην χώρα μας κατά την διάρκεια του πολέμου. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται κατ’ ιδίαν συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στο άτυπο δείπνο που οργανώνει ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες της περιοχής – παρουσία της ηγεσίας της Ε.Ε. – δείπνο κορυφής που εκπέμπει μέσω Ελλάδας ισχυρό μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας και της ευρωατλαντικής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής και ακόμα ισχυρότερο μήνυμα ότι ο δρόμος αυτός για ολόκληρη την περιοχή περνά μές΄από την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει ότι η Ελλάδα, η οποία στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας την Ουκρανία χωρίς αστερίσκους, θα συνεχίζει να στηρίζει αμυντικά και ανθρωπιστικά την Ουκρανία και την ευρωατλαντική της προοπτική.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο χρόνος της επίσκεψης του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Αθήνα που οργανώθηκε υπό συνθήκες μυστικότητας για λόγους ασφαλείας την ημέρα της έλευσης των ηγετών της περιοχής κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίος και αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και στην ευρωατλαντική προοπτική τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ανατολικής Γειτονίας (παρούσα θα είναι και η Πρόεδρος της Μολδαβίας), καθώς η Αθήνα γίνεται η γέφυρα συνάντησής που φέρνει κοντά όλους τους ηγέτες της περιοχής από τα Βαλκάνια μέχρι την Ουκρανία.