Μητσοτάκης για επίσκεψη Ζελένσκι: Τον καλωσορίζω με χαρά – Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου

 Μητσοτάκης για επίσκεψη Ζελένσκι: Τον καλωσορίζω με χαρά – Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου

Την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τον Ζελένσκι, ανέφερε ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και του γενναίου λαού της.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter:

«Με χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο Ζελένσκι στην Αθήνα! Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Και στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του».

Ανάρτηση Ζελένσκι για την συνάντηση με Μητσοτάκη – “Ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Αθήνα και σε tweet του κάνει λόγο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα συμμετάσχει και στην Σύνοδο των Βαλκανικών χωρών. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτός από Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα έχει συνάντηση και με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι: 

«Ακολουθεί η επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη φτάσει. Συνάντηση με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Η ατζέντα είναι ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και την ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι. Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων: κοινή συνάντηση με τους ηγέτες των Βαλκανίων, συντονισμός της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, αμυντική συνεργασία, ασφάλεια. Επίσης, χωριστές συνομιλίες για διμερή θέματα.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Καθημερινά ενισχύουμε το κράτος μας, τους πολεμιστές μας και τη συνεργασία μας με τους εταίρους».

Εικόνες από την συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι:

στο Προεδρικό Μέγαρο.