Δομινικανή Δημοκρατία: 28 νεκροί μετά από έκρηξη στη Σαν Κριστόμπαλ

 Δομινικανή Δημοκρατία: 28 νεκροί μετά από έκρηξη στη Σαν Κριστόμπαλ

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στη Σαν Κριστομπάλ της Δομινικανής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές την Παρασκευή.

“Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας Δομινικανής Δημοκρατίας της ανακοινώνει τον θάνατο άνδρα που βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας με εγκαύματα τρίτου βαθμού”, εξηγεί δελτίο Τύπου για τον θάνατο ακόμη ενός ανθρώπου από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή κέντρου επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων, τον Χουλιάν Γκαρσία, οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο της καταστροφής: “Όσο δεν έχουν απομακρυνθεί όλα τα συντρίμμια, δεν θα σταματήσουν οι έρευνες” για να βρεθούν αγνοούμενοι, τόνισε.

Η ισχυρή έκρηξη έπληξε εμπορικό τομέα της Σαν Κριστόμπαλ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, τη Δευτέρα περί τις 15:10 [σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας]. Τα αίτια της καταστροφής, που ακολουθήθηκε από εκτεταμένη πυρκαγιά, παραμένουν ακόμη άγνωστα και οι αρχές λένε απλά πως διενεργούν έρευνα.

Η Σαν Κριστόμπαλ, με περίπου 700.000 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη επαρχία της Δομινικανής Δημοκρατίας, που μοιράζεται με την Αϊτή το νησί Εσπανιόλα της Καραϊβικής.