Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά για τη Θεία Λειτουργία – Το “ευχαριστώ” του Οικουμενικού Πατριάρχη

 Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά για τη Θεία Λειτουργία – Το “ευχαριστώ” του Οικουμενικού Πατριάρχη

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το πρωί, σήμερα, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκινημένος θέλησε να ευχαριστήσει το Mega για τη ζωντανή μετάδοση καθώς το κανάλι, την Τρίτη 15 Αυγούστου, μετέδωσε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βαθιά συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως είναι πολύ διαφορετικό να γίνεται η λειτουργία στην καρδιά του ποντιακού ελληνισμού και ευχαρίστησε το κανάλι που ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και προσωπικά ο ίδιος για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

Τη Δευτέρα, παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο κ. Βαρθολομαίος έψαλε τον Εσπερινό στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία, καθώς δεν υπάρχει ορθόδοξος ναός στην πόλη της Τραπεζούντας. Στο κήρυγμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Τραπεζούντας και μνημόνευσε τον καθολικό ιερέα της πόλης Αντρέα Σαντόρο που δολοφονήθηκε το 2006.