ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης υπογραμμίζει την πολιτική ευθύνη Οικονόμου

 ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης υπογραμμίζει την πολιτική ευθύνη Οικονόμου

«Το νέο “αφήγημα” της κυβέρνησης ότι οι υπουργοί δεν εμπλέκονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνεπώς η πολιτική ηγεσία είχε μαύρα μεσάνυχτα για την κάθοδο εκατοντάδων χούλιγκαν στη χώρα μας, την εκθέτει ακόμη περισσότερο και υπογραμμίζει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του κ. Οικονόμου, που όχι μόνο αποφεύγει να αναλάβει, αλλά κυρίως δεν του επιμερίζει ο πρωθυπουργός» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Το “επιτελικό” κράτος αποδείχτηκε σαθρό και αναποτελεσματικό σε μια σειρά από κρίσιμα γεγονότα όπου ζητούμενο ήταν η ασφάλεια.
Φάνηκε με τις εκρήξεις πυρομαχικών δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στη Νέα Αγχίαλο, τα ανεπαρκή πρωτόκολλα δασοπροστασίας και πρόληψης πυρκαγιών, τη λειτουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που καθ’ ομολογία του υπουργού του, τρία χρόνια μετά δεν έχει ακόμη ευδιάκριτο οργανόγραμμα, και με την ανεμπόδιστη επιδρομή ακροδεξιών χούλιγκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου» επισημαίνει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση του κόμματος.