Πληροφορίες ότι δεν κατεβαίνει ο Πατούλης για περιφερειάρχης Αττικής – Το μήνυμα της κυβέρνησης

 Πληροφορίες ότι δεν κατεβαίνει ο Πατούλης για περιφερειάρχης Αττικής  – Το μήνυμα της κυβέρνησης

Την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει ο Γιώργος Πατούλης. Περίπου τρεις ώρες μετά το επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ στον Νίκο Χαρδαλιά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Πατούλης έλαβε την απόφαση να μην κατέλθει ως υποψήφιος για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από λεπτό σε λεπτό.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά ως υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής. 

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στη αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την απόφαση του πρωθυπουργού να στηρίξει στην περιφέρεια Αττικής τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο υφυπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί των υπουργικών του καθηκόντων για να τρέξει την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν ο κ. Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ αν επιμείνει στην υποψηφιότητά του, όπως συνέβη και στην περίπτωση του πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη, που κατεβαίνει υποψήφιος στην Δυτική Μακεδονία. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω» δήλωσε λακωνικά.