Φόβος και τρόμος ο σκύλος του Μπάιντεν: Έχει δαγκώσει 7 πράκτορες

 Φόβος και τρόμος ο σκύλος του Μπάιντεν: Έχει δαγκώσει 7 πράκτορες

Ενδεικτικό του κλίματος νευρικότητας που επικρατεί στον Λευκό Οίκο είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας New York Post που αναφέρεται στον γερμανικό ποιμενικό του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ονόματι… διοικητής (commander) που έχει γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των συνεργατών του, κυρίως όμως των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών. «Ο στρατηγός του δαγκώματος», αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που αναφέρεται στο μόλις δύο ετών «προεδρικό» λυκόσκυλο το οποίο έχει δαγκώσει τουλάχιστον επτά μέλη του προσωπικού των μυστικών υπηρεσιών. 

bidendog2

Μάλιστα, ένας από τους πράκτορες βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Μετά τις δαγκωματιές, σχόλιο έκανε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο οποίο επισημαίνει πως το κλίμα έντασης στον Λευκό Οίκο ευθύνεται για την επιθετική συμπεριφορά του λυκόσκυλου.

Η ειδικός, πάντως, σε θέματα συμπεριφοράς σκύλων στο Μανχάταν, Άντρεα Άρντερν δήλωσε στην αμερικάνικη εφημερίδα ότι το περιβάλλον δεν ευθύνεται για την ατίθαση συμπεριφορά ενός κυνηγόσκυλου.

Αντιθέτως, όπως τόνισε, την ευθύνη φέρει ο ιδιοκτήτης του ζώου ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επιθετική συμπεριφορά του κατοικίδιου του μόλις αντιληφθεί το πρώτο σημάδι αγριότητας.

Ήταν Νοέμβριος του 2022 – όπως αναφέρει η New York Post– όταν ο «commander», όπως αποκαλούν τον σκύλο του Μπάιντεν, επιτέθηκε σε άνδρα της προεδρικής ασφάλειας στον υπαίθριο χώρο του Λευκού Οίκου.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο γερμανικός ποιμενικός δάγκωσε στην πλάτη τεχνικό ασφαλείας στο σπίτι του Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.

«Ο σχεδόν δύο ετών γερμανικός ποιμενικός του Μπάιντεν έχει δαγκώσει συνολικά επτά ανθρώπους σε διάστημα τεσσάρων μηνών», σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο «commander» πήρε τη θέση του πρώτου σκύλου του Μπάιντεν, ονόματι «Major» (ταγματάρχης), επίσης γερμανικού ποιμενικού, που το 2021 αναγκάστηκε να αλλάξει στέγη λόγω επιθετικής συμπεριφοράς.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, ο Μπάιντεν σύστησε στο ευρύ κοινό τη νέα του συντροφιά, στον Λευκό Οίκο, τον «Commander» μέσω Twitter.

«Καλώς ήρθες στον Λευκό Οίκο, Commander», έγραφε κάτω από τη φωτογραφία που είχε ανέβει στον επίσημο λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου στο Twitter.

Στη φωτογραφία εικονιζόταν ο «Commander» να κρατάει στο στόμα του μπαλάκι του τένις.

Σε σχετικό βίντεο που είχε αναρτηθεί τότε στα κοινωνικά δίκτυα, το κουτάβι πλησίαζε τον Μπάιντεν κι εκείνος με τη σειρά του τον χάιδευε λέγοντας: «γεια σου φιλαράκο μου».