Χατζηδάκης: Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – “Θα φαίνεστε σαν ΚΚΕ της κεντροαριστεράς”

 Χατζηδάκης: Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – “Θα φαίνεστε σαν ΚΚΕ της κεντροαριστεράς”

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Χατζηδάκης, σχολίασε με ιδιαίτερο δεικτικό τρόπο την αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρότι ο εισηγητής, Χάρης Μαμουλάκης, δήλωσε το πρωί ότι θα υπερψηφίσουν, τελικά κατέληξαν στην απόφαση να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου, αλλά να ψηφίζουν υπέρ σε συγκεκριμένα άρθρα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης, σχολίασε ότι «διερωτήθηκα ακούγοντας τον Φάμελλο αν καλύπτεται ο κ. Μαμουλάκης που είπε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο». Με δεικτικό ύφος απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ναι μεν ο Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν πιο ήπιος, αλλά τελικά και το κόμμα του θα καταψηφίσει. Κατέληξε προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας ότι «δεν θέλω να σας κάνω το σύμβουλο στρατηγικής στο ΠΑΣΟΚ αλλά στο τέλος θα φαίνεστε ως ΚΚΕ της κεντροαριστεράς. Κάντε ότι νομίζετε».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε και την αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη για τις κοινωνικές κατοικίες, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μας λέει, ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν από ταμείο ανάκαμψης 150.000 κατοικίες. Αν κατασκευαστούν πάει ο προϋπολογισμός του ταμείου. Θα σας παρακαλούσα να κάνετε καλύτερους λογαριασμούς».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων του canadair. Δήλωσε συντετριμμένος για το δράμα των πιλότων και θέλησε να αναφερθεί στην οικογένεια τους που βιώνουν την σημαντική απώλεια τους. «Είναι απώλεια της πατρίδας, είναι ήρωες της σημερινής εποχής που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.