Ανησυχία για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό – Κεφαλογιάννη στο BBC: Οι τουρίστες να συνεχίσουν να έρχονται σε Κέρκυρα και Ρόδο

 Ανησυχία για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό – Κεφαλογιάννη στο BBC: Οι τουρίστες να συνεχίσουν να έρχονται σε Κέρκυρα και Ρόδο

Την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές της χώρας μας στον Τουρισμό η υπουργός Τουρισμού, μίλησε στο Radio 4 του BBC και συνέστησε στους τουρίστες από την Βρετανία να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στην Κέρκυρα και την Ρόδο.  H ίδια τόνισε πως η κατάσταση στην Κέρκυρα «δεν είναι ανησυχητική» και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τις σκηνές που είδαμε στη Ρόδο.

«Είχαμε κάποιες εκκενώσεις σπιτιών αλλά τίποτα σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στη Ρόδο» είπε η κ. Κεφαλογιάννη, λέγοντας παράλληλα ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού έχει επηρεαστεί.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού της Ρόδου έχει επηρεαστεί» ανέφερε η υπουργός.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι το 50% του νησιού έχει επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα.«Το ποσοστό είναι ανάμεσα στο 10 και 20%» είπε χαρακτηριστικά.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε επίσης πως οι τουρίστες έμειναν σε συνεδριακά κέντρα και γήπεδα αλλά και σπίτια ντόπιων, καθώς τα ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια.

Όπως είπε, κατανοεί την ενόχληση των τουριστών για την εκκένωση αλλά «η ασφάλεια είναι προτεραιότητα».

«Πράγματι επρόκειτο για την μεγαλύτερη εκκένωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα μέσα σε μερικές ώρες, αλλά όλοι είναι ασφαλείς» κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

Πως θα αποζημιωθούν οι τουρίστες

Για το θέμα της αποζημίωσης των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τουριστικά καταλύματα στα οποία διέμεναν λόγω των πυρκαγιών μίλησε στην ΕΡΤ ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου λέγοντας ότι «τα ζητήματα αυτά καλύπτονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την ασφάλεια αστικής ευθύνης, όπως επίσης και από την ταξιδιωτική ασφάλιση που προσφέρεται στα οργανωμένα πακέτα».