Ανδρουλάκης: Ακούσαμε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν

 Ανδρουλάκης: Ακούσαμε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή εξαπέλυσε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία και το επιτελικό κράτος, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία, ενώ άφησε και «αιχμές» για το παράπονο του πρωθυπουργού ότι δεν έχουν συναντηθεί. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων παρουσίασε μία «εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας», κάνοντας  «υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και απέκρυψε όσα έρχονται».

«Η κυβερνητική αναξιοπιστία όμως δεν σταματά εδώ. Εμφανίζετε ως κεντρικό πρόταγμα της νέας θητείας σας την αύξηση των μισθών. Αλλά επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς», προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία. «Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα» αναρωτήθηκε και ανακοίνωσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμες και θα επαναφέρει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για την αναγέννησή του»

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο πως προτεραιότητά για το ΠΑΣΟΚ είναι το κοινωνικό κράτος και αναφέρθηκε στο ΕΣΥ.

«Αναρωτιέμαι κ. Μητσοτάκη ξεχνάτε ότι είστε ο πρωθυπουργός που στα χρόνια της διακυβέρνησης σας, οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ;; Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Που 3.500 ασθενείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιμένουν για ένα χειρουργείο. Και στον «Ευαγγελισμό» η λίστα». αναμονής για τις μη επείγουσες καρδιαγγειακές επεμβάσεις είναι 6 μήνες.», είπε χαρακτηριστικά.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης «για την υγεία είχαν γνώμονα την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για την αναγέννησή του γιατί είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια», είπε ακόμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα κάλεσε τον πρωθυπουργό επιτέλους να βάλει προτεραιότητα την υγεία «για να σταματήσει να πληρώνει ο ελληνικός λαός τις δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες υγείας».

«Όπως λέει ο ελληνικός λαός δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω», είπε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως η πρώτη επίκαιρη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι για τα προβλήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

«Κ. Μητσοτάκη παραπονιέστε ότι δεν έχουμε συναντηθεί, συναντηθήκαμε επιτέλους και θα τα λέμε τακτικά»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και στον τομέα της Παιδείας και έκανε λόγο για ανάγκη ριζικής αλλαγής και τη θέσπιση του εθνικού απολυτήριου με «στόχο ένα το σχολείο που θα είναι το κέντρου βάρους της παιδείας».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε ξανά «αιχμές» στα όσα υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ότι δεν τον ξέρει και δεν έχουν συναντηθεί.

«Επειδή κ. Μητσοτάκη παραπονιέστε ότι δεν έχουμε συναντηθεί, συναντηθήκαμε επιτέλους και θα τα λέμε τακτικά στη Βουλή των Ελλήνων να είστε σίγουροι γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.