Ζελένσκι για Πούτιν: Έχει καταληφθεί από παράνοια – Είμαστε στον δρόμο προς τη νίκη

 Ζελένσκι για Πούτιν: Έχει καταληφθεί από παράνοια – Είμαστε στον δρόμο προς τη νίκη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε ειρηνευτική εκδοχή που θα επιτρέψει στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της χώρας του να μετατραπεί σε μία παγωμένη σύρραξη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Ζελένσκι έκανε την δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου με την ευκαιρία της Ημέρας του Συντάγματος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρότεινε την διεξαγωγή εθνικής συζήτησης για το μελλοντικό δόγμα της Ουκρανίας «το οποίο θα απαντήσει σε όλες τις θεμελιώδεις ερωτήσεις σχετικά με την Ουκρανία και το μέλλον μας και θα προσφέρει ένα κοινό όραμα για την μορφή που θα πρέπει να είναι η νίκη για την Ουκρανία».

Δηλώνοντας ότι η Ουκρανία βρίσκεται στον «δρόμο προς την νίκη», ο Ζελένσκι χαρακτήρισε συμμορίτες τα μέλη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γλιτώσουν την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης για τον πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Ουκρανίας με το αιτιολογικό της ασυλίας τους ως αρχηγών κράτους

«Δεν είναι οι ηγέτες κράτους – είναι εγκληματίες που κατέλαβαν τον έλεγχο των κρατικών θεσμών στην Ρωσία… και άρχισαν να τρομοκρατούν ολόκληρο τον κόσμο», είπε ενώπιον της Ράντα.

Για τον Βλαντίμιρ Πούτιν πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι έχει καταληφθεί από παράνοια.

Σχετικά Άρθρα