Δημοσίευμα: Ήταν γνωστή στις ελληνικές αρχές η σχέση του Τούρκου Αγιαβέφε με τη Greek Mafia πριν ελληνοποιηθεί

 Δημοσίευμα: Ήταν γνωστή στις ελληνικές αρχές η σχέση του Τούρκου Αγιαβέφε με τη Greek Mafia πριν ελληνοποιηθεί

Την άμεση σχέση του διεθνώς καταζητούμενου Τούρκου Γιασάμ Αγιαβέφε με τη Greek Mafia, η οποία ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας γνωστή στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ήδη από το 2018, αποκαλύπτει το Documento. Τέσσερα χρόνια δηλαδή πριν ο Τούρκος ελληνοποιηθεί χάρη στη συστατική επιστολή του Άδωνη Γεωργιάδη και αφού εγκρίθηκε η τιμητική πολιτογράφησή του από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Documento φέρνει στο φως όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε πριν πολιτογραφηθεί Έλληνας, και αποκτήσει διαβατήριο πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά του εντός της ευρωπαϊκής κοινότητας, κυκλοφορούσε με έγγραφα που του είχε χορηγήσει η εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε ταυτότητες και διαβατήρια με ψεύτικα στοιχεία, σε ποινικούς.

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι επρόκειτο για έναν από τους καλύτερους πελάτες του κυκλώματος, ο οποίος παρόλα αυτά τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που δήθεν προσέφερε στο ελληνικό κράτος. Στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύει το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από τη μαφία, και προχώρησε στην ελληνοποίηση του Γιασάμ Αγιαβέφε, αφού εκείνος συνελήφθη στον Προμαχώνα και αποκαλύφθηκε ότι κυκλοφορούσε με έγγραφα που του είχε χορηγήσει η Greek Mafia.

Σχετικά Άρθρα