Ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ: “Με χτυπούσαν στο κεφάλι” κατέθεσε ο καθηγητής (vid)

 Ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ: “Με χτυπούσαν στο κεφάλι” κατέθεσε ο καθηγητής (vid)

Γραπτή κατάθεση έδωσε ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ. Ο καθηγητής απέφυγε να αναφερθεί στο ποιος εκτιμά ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Περιέγραψε ωστόσο πώς έγινε η επίθεση.

«Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω ποια ήταν τα κίνητρα αυτών που ήρθαν και μου επιτέθηκαν γιατί μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συνέβη ξαφνικά εκεί που έκανα την παράδοση του μαθήματος στο αμφιθέατρο. Είδα να εισβάλουν από τις δύο πόρτες δύο ομάδες νεαρών, περίπου 15 άτομα, να φωνάζουν, να πλησιάζουν στην έδρα. Άλλοι από αυτούς με χτυπούσαν στο κεφάλι και άλλοι συνέχιζαν να φωνάζουν. Ποτέ μου δεν είχα διαπληκτισμούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα με κάποια φοιτητική ομάδα», είπε ο καθηγητής, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Δίκη #metoo: Αρνείται την κατηγορία του βιασμού ο προπονητής ιστιοπλοϊας

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα υπάρξει κείμενο ανάληψης ευθύνης από κάποια αναρχική ομάδα. Εκτιμούν επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι κάποια αντιεξουσιαστική ομάδα χρησιμοποίησε ως σημαία τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για τις έρευνες ποινικών υποθέσεων για τον συγκεκριμένο καθηγητή και με βάση αυτά θέλησε να δηλώσει την ισχυρή παρουσία της μέσα στο πανεπιστήμιο και να φτάσει – λένε οι αστυνομικοί – ακόμα και στο ενδεχόμενο μιας αυτοδικίας, ώστε να το χρησιμοποιήσει αυτό για να ισχυροποιήσει μετά και τη θέση της γενικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις από τους φοιτητές που ήταν μπροστά στο περιστατικό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήταν πάνω από 100 άτομα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές και του καθηγητή και φοιτητών, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σχετικά Άρθρα