• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Θεσσαλονίκη: Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα – Νέοι από 16 έως 29 τα πιο πολλά κρούσματα

 Θεσσαλονίκη: Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα – Νέοι από 16 έως 29 τα πιο πολλά κρούσματα

Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ.Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα δεν έφερε μέτρα για την πόλη, αλλά μόνο συστάσεις προς τους νέους ενόψει της εορταστικής περιόδου την επόμενη εβδομάδα.

Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων: Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και οι Σέρρες

Στις δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι «η έξαρση των τελευταίων ημερών οφείλεται στην αδικαιολόγητη ανεμελιά, καθώς 1 στα 2 θετικά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη είναι νέοι άνθρωποι από 16 έως 29 ετών».

Έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και προανήγγειλε εκτεταμένους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο πορτοκαλί στάδιο» τόνισε ο δήμαρχος , προειδοποιώντας ότι η πόλη ίσως να μην χαρεί αυτά που θα μπορούσε να χαρεί την ερχόμενη εβδομάδα του τριπλού εορτασμού της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε επίσης γνωστό ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.