Παναγιωτόπουλος: “Δεν είναι καλή περίοδος να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”

 Παναγιωτόπουλος: “Δεν είναι καλή περίοδος να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”

Σε μία αναφορά αποκαλυπτική του κλίματος που επικρατεί, πλέον, υπέρ της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ και γενικότερα της Δύσης, προέβη από την Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ενδεικτική του ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, όπως έλεγαν παλαιότερα κάποια κυβερνητικά στελέχη, αλλά έχει αποκτήσει ισχυρά ερείσματα στους κόλπους των συμμάχων μας.

“Δεν είναι καλή περίοδος για να μιλάς εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”, είπε ο υπουργός Άμυνας.
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά που έκανε ο υπουργός Άμυνας σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην τρέχουσα συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται. Όπως σχολίασε «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ» επισημαίνοντας πως «παραβλέπουν και κάποια» από τα στοιχεία της συμπεριφοράς της». Σημείωσε πάντως ότι «εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της» αναφερόμενος στην προκλητικότητα της γειτονικής χώρας και τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Δεν τίθεται θέμα νέας αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα διέψευσε την φημολογία περί μεταφοράς αμυντικών συστημάτων με προέλευση από το «ανατολικό μπλόκ» που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στο ουκρανικό μέτωπο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροοπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής «ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, διότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής, ήρθε από τα αποθέματά μας». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής αφορούσε την έγκριση δύο συμβάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ρουμανία για το Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας καθώς και συμφωνία Ελλάδας – Νορβηγίας για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Σχετικά Άρθρα