Γεωργιάδης: Ο Στάσσης έκανε πολύ μεγάλο καλό στον ελληνικό λαό – Τον χτυπούν επειδή έχτισε ένα σπίτι με τα δικά του λεφτά

 Γεωργιάδης: Ο Στάσσης έκανε πολύ μεγάλο καλό στον ελληνικό λαό – Τον χτυπούν επειδή έχτισε ένα σπίτι με τα δικά του λεφτά

Στις  κατηγορίες εναντίον του Γιώργου Στάσση για το δημοσίευμα περί υπερπολυτελούς σπιτιού στη Τζια, αλλά και το “πολύ μεγάλο καλό που έχει κάνει στον ελληνικό λαό” με τη ΔΕΗ που “τη μετέτρεψε σε πολύ ισχυρό παίκτη”, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης επαίνεσε την κίνηση του Γιώργου Στάσση να αφήσει τη δουλειά του στη Ρουμανία -από την οποία όπως ισχυρίζεται έπαιρνε τον διπλάσιο μισθό- για να έρθει στην Ελλάδα και να σώσει τη ΔΕΗ, μετατρέποντάς τη σε “μεγάλο παίκτη”.

 Λαμία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή – Έπαιξε με ξένο δελτίο

Τάχθηκε κατά όσων τον κατηγορούν για την υπερπολυτελή βίλα που χτίζει στη Τζια, την οποία όπως είπε, “χτίζει με δικά του λεφτά”.

“Ο κ. Στάσσης κατηγορείται γιατί χτίζει ένα πολύ πολυτελές σπίτι στη Τζια. Το χτίζει με τα λεφτά του κ. Τσίπρα; Το χτίζει με τα λεφτά του κ. Φιλιππάκη; Το χτίζει με τα λεφτά που παίρνει από τη ΔΕΗ, για να πεις ότι το κάνει με δικά μας λεφτά; Ή το χτίζει με τα λεφτά που έπαιρνε από τη Ρουμανία; Γιατί η άδεια για το σπίτι βγήκε επί ΣΥΡΙΖΑ και από ό,τι θυμάμαι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στη ΔΕΗ ο κ. Στάσσης.

Ο κ. Στάσσης έπαιρνε μισό εκατ. ευρώ μισθό το χρόνο επί δέκα χρόνια. Ένας άνθρωπος που παίρνει μισό εκατ. ευρώ μισθό το χρόνο επί δέκα χρόνια, όχι στην Ελλάδα στο εξωτερικό, και αποφασίζει τα λεφτά αυτά να τα φτιάξει στην Ελλάδα, κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα;”, είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Ο κ. Στάσσης στον ελληνικό λαό έκανε πολύ μεγάλο καλό. Γιατί συνέβαλε στο να σωθεί μια εταιρεία εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, την έκανε ξανά ισχυρό παίκτη, αύξησε την αξία της δημόσιας περιουσίας, γιατί σήμερα το μερίδιο στο δημόσιο που έχει η ΔΕΗ αξίζει υπερπολλαπλάσια λεφτά από όσο άξιζε επί ΣΥΡΙΖΑ”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια, τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης μίλησε στον ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και αυτό όπως είπε, “δεν πρέπει να το ξεχνάμε”.

Τόνισε πως “δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις” ενώ επικαλέστηκε και τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, αν δεν βρεθεί κοινή ευρωπαϊκή λύση, θα πρέπει η χώρα μας “από τον κρατικό προϋπολογισμό να κάνει το μέγιστο που μπορεί”. Αρνήθηκε ωστόσο να μιλήσει για οποιαδήποτε “λύση” που ενδεχομένως έχει στα “σκαριά” της η κυβέρνηση.

“Μέτρο εξαιρετικά υπέρ των καταναλωτών η ρήτρα αναπροσαρμογής”

Για το φλέγον ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. Υπεραμύνθηκε μάλιστα του μέτρου, καθώς όπως ισχυρίστηκε, σχεδιάστηκε για την προστασία των καταναλωτών.

Δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές, ιδιαίτερα κατά του Αλέξη Τσίπρα που έχει χαρακτηρίσει παράνομη τη ρήτρα αναπροσαρμογής, λέγοντας πως “αμφιβάλει αν ένας από αυτούς που μιλάνε, έχει καταλάβει τι είναι η ρήτρα”…

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα Τσίπρα είπε ότι “όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσουμε τους λαϊκισμούς”.

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς, όπως είπε, σαμποτάρουν. “Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα