Αποκάλυψη: Οι δύο συναντήσεις της Καμίλα στην Αθήνα

 Αποκάλυψη: Οι δύο συναντήσεις της Καμίλα στην Αθήνα

Δυο συναντήσεις έκανε η Δούκισα της Κορνουάλης, Καμίλα κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα κατά τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της επανάστασης.

Και οι δύο συναντήσεις της συζύγου του Κάρολου έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάτι που άλλωστε συνηθίζει η ίδια.

Ωστόσο, η συνάφεια των ανθρώπων που συνάντησε είναι δεδομένη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με μέλη του Κέντρου «Διοτίμα» το οποίο είναι ένας εξειδικευμένος φορέας σε ζητήματα έμφυλης βίας και διακρίσεων που παρέχει νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Οι 100 εθελοντές από την Αϊτή που ήρθαν να πολεμήσουν στην Επανάσταση

Το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε το 1989 κατόπιν πρωτοβουλίας μιας ομάδας γυναικών, με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις. Κατά την πολυετή δράση του έχει σταθερά επιδιώξει τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής, όπως αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα του.

Η 73χρονη σύζυγος του Κάρολου είχε και μια δεύτερη συνάντηση κατά την παραμονής της στην Αθήνα με γυναίκες αστυνομικούς που είναι μέλη του νεοσύστατους τμήματος «ενδοοικογενειακής βίας».

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαχρονικό και διαπολιτισμικό, ενώ θύματα μπορεί να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ερευνητικές καταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες.

Ειδικά, στην περίπτωση του lockdown (όπως της πανδημίας) παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδεύσεων των αστυνομικών που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. 

Σχετικά Άρθρα