• 25 Οκτωβρίου, 2021

Παπαευαγγέλου: Στο 94% οι πληρότητες των ΜΕΘ COVID στη Θεσσ/νίκη

 Παπαευαγγέλου: Στο 94% οι πληρότητες των ΜΕΘ COVID στη Θεσσ/νίκη

Οι πληρότητες των ΜΕΘ COVID στη Θεσσαλονίκη είναι στο 94%, τη στιγμή που στην επικράτεια το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 66% όπως τόνισε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας. Το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι, πρόσθεσε.

Υψηλή θετικότητα στα εργαστηριακά τεστ αλλά και στα σελφ τεστ καταγράφεται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, δηλαδή σε Πιερία, Δράμα, Κοζάνη, Ροδόπη, Καβάλα, Χαλκιδική, Ξανθή, Σέρρες, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ο αριθμός των συνάνθρωπων μας που χάνονται καθημερινά λόγω COVID δεν έχει μειωθεί, ανέφερε παράλληλα η κ. Παπαευαγγέλου. Χθες ξεπεράσαμε τους 15.000 θανάτους από COVID. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν 12 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

Όπως διευκρίνισε, οι φοιτητές είναι πολύ καλά εμβολιασμένοι στα περισσότερα πανεπιστήμια, είναι πάνω από το 80% και στα μελή ΔΕΠ πάνω από 90% υπάρχει καλά καθορισμένο πρωτόκολλo, ενώ με το edupass υπάρχει και η ανωνυμία του τι επέλεξες να κάνεις.