• 16 Οκτωβρίου, 2021

Οικονόμου για Μπογδάνο:”Δεν μπορεί να λέει πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους”

 Οικονόμου για Μπογδάνο:”Δεν μπορεί να λέει πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους”

«Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, είναι πάρα πολύ καθαρά, είναι πάρα πολύ απλά», είπε ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την απόφαση διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ. Τι δήλωσε για την αντίδραση του Νίκου Δένδια στη Βουλή.

Ως υπότροπο χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με αφορμή την απόφαση διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά το επεισόδιο που εξελίχθηκε χθες στη Βουλή.

«Ο κ. Μπογδάνος είχε λάβει μια ξεκάθαρη προειδοποίηση μετά και τη δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων νηπίων και τελικά οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Μας χωρίζει άβυσσος με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε μια σειρά από πράγματα, αλλά δεν μπορεί βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας από τους Τούρκους. Να υπονοεί τέτοια πράγματα χρησιμοποιώντας αναφορές του παρελθόντος σε άλλα πλαίσια και άλλες εποχές».

«Συμπεριφορές που στο αξιακό, ιδεολογικό τους υπόβαθρο, στη ρητορική τους φέρνουν στο προσκήνιο εποχές και σκιές του παρελθόντος που σκοτεινιάζουν και το παρόν και το μέλλον μας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη πως αναμένει «εξηγήσεις» για την απόφαση διαγραφής του κ. Μπογδάνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, «είναι πάρα πολύ καθαρά, είναι πάρα πολύ απλά».


Τι είπε για την αντίδραση του Δένδια

Σε όσους ισχυρίζονται ότι ο κ. Δένδιας «έσπρωξε» τις αποφάσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει με πολύ καθαρό τρόπο ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές».

«Η αντίδραση του κ. Δένδια ήταν η αντίδραση που έπρεπε να έχει ένας υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμμετοχή στελεχών σε εκδηλώσεις στο Βίτσι


Για την εκδήλωση στο Βίτσι και τη συμμετοχή (κατά δήλωση του κ. Μπογδάνου) του «γαλάζιου» βουλευτή, Ζήση Τζηκαλάγια και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι πολιτικά στελέχη όπως και οι διοργανωτές θα έπρεπε να αντιδράσουν στη συμμετοχή ακραίων και εγκληματικών οργανώσεων.

Διευκρίνισε ότι είναι άλλης τάξης ζήτημα η συμμετοχή σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου που γίνονται εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων οργανώσεων και άλλο ζήτημα ότι δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτή η παρουσία εκπροσώπων εγκληματικών οργανώσεων.

Πηγή: ieeidisis.gr