• 9 Δεκεμβρίου, 2021

“Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού” δηλώνει ο Εξαδάκτυλος

 “Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού” δηλώνει ο Εξαδάκτυλος

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, άφησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων για τον κοροναϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες ανέρχονται σε σχεδόν 7.000.

Μιλώντας στο Mega για τη φιλοσοφία των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι αποσκοπεί στο να κάνουν όλοι εργαζόμενοι και μη δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό» σημείωσε ο πρόεδρος του πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους. «Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας», τόνισε.